pondělí 17. listopadu 2014

Feraty u jezera Lago di Garda 1 - Colodri a Drena


Colodri

Naše první ferata u jezera a velmi pěkná - k příznivému dojmu přispěl i pěkný slunečný den. 



Výstup stojí za to, postupně se odkrývá údolí s řekou a po zdolání posledního úseku se otevře výhled na hrad Arco na sousedním vrcholu a také dále k jezeru.

Skalnatá plošina nahoře je přímo stvořená k posezení a  odpočinku.

Dále jsme pokračovali k vlastnímu vrcholu s křížem a pak jsme bokem sestoupili kolem hradu do historického centra města Arco. 

Dle rad jiných průvodců jsme si dali zmrzlinu u mostu a vrátili se k autu. Míst na parkování je dost, ale v sezóně to musí být o poznání horší.

Drena

Hodně netradiční ferata a zejména v létě, kdy musí  být v okolí dost vedro, to musí být skvělé osvěžení - je totiž celá položená v hluboké soutěsce říčky a tedy celý den ve stínu. Přijeli jsme brzo ráno - ještě před devátou a naše auto bylo na poměrně velkém parkovišti jediné. Při návratu kolem poledne bylo parkoviště plné. Ale blízko je další poměrně velké parkoviště a jedno menší, takže snad ani v sezóně není parkování problém.

Cestu soutěskou zvládl i náš nejmladší, čerstvě osmiletý syn - je tam jen pár trochu obtížnějších pasáží a všechny hned ze začátku. 



Občas potřeboval trochu pomoci, ale vlastně to zvládl všechno sám. Na trase jsou pak dva lanové mosty - oba lze obejít, ale neudělali jsme to. Vypadají, zejména ten první, obtížněji než ve skutečnost jsou. 


Stezka končí nahoře ve vesnici Drena a na cestě k auto lze navštívit i hrad - ale bylo pondělí, takže hrad měl zavřeno. 


Žádné komentáře:

Okomentovat