čtvrtek 15. ledna 2015

Tip: Mirabilandia - italský zábavní park číslo 2 levně

Jaro není špatná doba k návštěvě italského zábavního parku Mirabilandia. Navíc si ho lze v této době docela levně užít, neboť v okolí se nabízí dostatek levného ubytování. 




Chatičku v kempu pro pět lidí  lze pronajmout za €40 na den a dokonce na některé období klesá tato cena na €100 za 4 noci.

Kempy a hotely kolem parku navíc nabízí výhodné vstupné do parku a zde koupená vstupenka platí na tři po sobě jdoucí dny (běžná vstupenka platí jen na dva dny) a to za €30. Pro děti (do 10-ti let) pak za €20 - navíc  od 5. dubna do konce června  je za každý koupený lístek pro dospělého jeden dětský zdarma.

A další náklady? Z Brna k parku je to 964 km a musíte mít dálniční nálepku pro Rakousko. V Itálii se pak na dálnicích platí mýtné - a  to vyjde buď na cca €34, pokud dálnici využijete jen od rakouských hranic k Benátkám a pak budete pokračovat po pobřežní SS309 a nebo na €70, pokud využijete dálnice maximálně. Cestu mimo dálnici si ale rozmyslete - mám zkušenosti, že i když navigace udává časové zpoždění třebas jen 45 minut, skutečné prodloužení času, který na silnicích strávíte díky zácpám, pomalým nákladním autům a dalším dopravním omezením, může přesáhnout i několik hodin.

Náklady na 5-ti denní výlet do Itálie tedy mohou být pro rodinu s dvěma dětmi do 10-ti let tyto:

ubytování:              €100

park vstupné:         €60
mýtné:                    €78

palivo:                    €248 (2000km, 8l/100km, €1.55 za litr)

Celkově se tak lze vejít do €500. To není až tak špatná nabídka vzhledem k zábavě, která se tam nabízí. 



Tři dny v parku jsou asi moc, ale v okolí se nabízí některé zajímavé cíle -  lze se podívat do San Marina či Ravenny, po cestě tam  či zpět pak lze navštívit Benátky (či jejich levnější a menší obdobu Chioggiu - alespoň tam není tolik turistů a drahé parkování jak v Benátkách). Dlouhou cestu přes Rakousko si lze zpříjemnit zastávkou v Minimundusu v Klagenfurtu (€33). 

Žádné komentáře:

Okomentovat