čtvrtek 21. ledna 2016

Ztracen ve verzovacím pekle .NETu podruhé

Uplynulo pár dnů a přehled aktuálních verzí v .NETu je zastaralý - dalo by se říci, že Microsoft peklo už jen rozšiřuje, hlavně svým posledním kouskem, kdy původně oznámená  jména jako ASP.NET 5 mění na ASP.NET CORE 1.0 apod. (více na blogu Scotta Hanselmana). Děsí mne trochu ta tečka a nula za ní, vypadá to totiž tak, že přijde záplava verzí 1.1, 1.2, 1.3 apod.
Přehled jsem tedy aktualizoval a  nová verze je ke stažení zde.

2 komentáře:

  1. Myslim, ze to mate jeste porad spatne. Je treba striktne rozlisovat mezi .NET Framework a .NET Core. Ten prvni je ve verzi 4.6, druhy je novy 1.0. Core je jenom podmnozina celeho frameworku, diky tomu z toho jednoduseji udelali multiplatformni verzi.

    OdpovědětVymazat
  2. Máte pravdu v tom, že ten konec přehledu není úplně dobře. Až bude zřetelnější, kam to směřuje, tak to upravím na další verzi. OStatně je toho více - CoreCLR, CoreFX, .NET core, změny názvů, nejasné náznaky, že Core se bude aktualizovat častěji a plný framework pozdějí...mám spíše pocit, že jak to vše uspořádat a členit neví pořádně ani v MS. Multiplatformost byla mimochodem slibována už kdysi, kdy .NET poprvé představili :-)

    OdpovědětVymazat