úterý 9. prosince 2014

Feraty u jezera Garda 2 - jezero Idro a Sasse

Další ferátkou byla cesta kolem horského jezera Idro. Má jméno Sasse a více informací lze zde. To je necelou hodinku jízdy od severního konce Gardského jezera  a leží i výše - a je tam tedy i o poznání chladněji. A zatímco u Gardy to koncem října ještě žije, tady sezona už skončila. Velké parkoviště bylo zcela  prázdné a na celé feratě jsme potkali jen čtyři další lidi. A panovalo zde ticho.



Samotná ferata je sice označená jako B/C - ale je spíše čisté B, žádný technicky náročnější úsek tam není. Zajímavá je až na svém konci, kdy se po stěně sleze dolů skoro k vodě a přes most se překoná malá zátoka.


Po cestě se nabízí také pár velmi pěkných výhledů na jezero - ale bylo trochu pošmourno, takže jsme si je asi nevychutnali v plné kráse - ale za lepšího počasí musí být pohled na jezero nádherný. Na druhou stranu i podzimní "mlžno" má své kouzlo.


Zpět na parkoviště se jde po lesní pěšině, lze na ní označit i bývalou hranici mezi Rakousko-Uherskem a Itálii. Vlastně se té stezce říká pašerácká :-).

Žádné komentáře:

Okomentovat