pondělí 2. listopadu 2015

Jak na data v Rakousku

Koupě datové karty v Rakousko je jednoduchá věc. Já se rozhodl pro předplacenou kartu od společnosti A1 pojmenovanou B.free  internet. 

Nejjednodušší je najít si přímo obchod společnosti - například pomocí jejich vyhledávače - a kartu koupit za €9.90. Já kupoval v jejich obchodě u vstupu číslo 5 ve vídeňském jižním nákupním centru (obří komplex s Ikeou vedle dálnice A2 ve směru na Graz) - obchod je hned u vstupu, kartu mi také ihned aktivovali. 


Karta je zabalena v menší papírové kapsičce, na které je uvedeno číslo, PIN a další kódy (PUK), v kapsičce je pak vlastní karta v univerzálním vylamovacím provedení - tedy Mini, Micro a Nano velikostech. Mimo karty obsahuje kapsička i malé papírové lepolero se základními informacemi.

V ceně je 5GB dat na měsíc. Karta po vložení do mého 3G Wifi routeru začala fungovat (tj. profil se vytvoří automaticky a není nutné nic nastavovat)  a fungovala i v horách - i když občas bylo připojení trochu pomalejší.

Kartu lze dobíjet přes internet a ovládat přes stránky A1 - při prvním přihlášení se vyžaduje telefonní číslo, na které vzápětí přijde pin, po jeho zadaní si lze vytvořit účet s vlastním přihlašovacím jménem a heslem a kartu dobíjet. Dobíjet lze i přes kupóny - a co jsem tak vypozoroval, jsou k dostání všude, například v obchodech Hofer (tato síť má mimochodem svoji předplacenku, ale ta od A1 je asi bezkonkurenční).

Na výběr je hned několik možností, např. 
  • 5GB/30 dnů = €10
  • 10GB/30 dnů = €15
  • 5GB/12 měsíců = €20


atd. Je smutné, že u nás se prodává za 200 Kč předplacená karta s 500MB. 

Žádné komentáře:

Okomentovat