středa 16. prosince 2015

Sygic - rozpačité dojmy pokračují

Před létem jsem napsal článek o zkušenostech s navigací Sygic. Od té doby vydal Sygic další verzi aplikace, která mnohé změnila. Subjektivně ubylo pádů aplikace, ale další věci jsou spíše k horšímu.


takže co je lepší :

  • nová grafická podoba map  - líbí se mi více více, i když je to subjektivní názor. Zkrátka  pastelovější barvy jsou mi příjemnější na pohled. 
  • méně pádů aplikace - ano, aplikace pádá méně a zatímco dříve byla schopna spadnou i několikrát za pár desítek kilometrů, teď je frekvence padání o řád lepší, tj. jeden pád na několik stovek kilometrů. Opět je to subjektvní pohled.
  • u vestavěných bodů zájmu se konečně jako první zobrazí kategorie (

A co horší:

Již dlouho dobu  mám pocit, že hoši z Bratislavy své aplikace netestují. Nová verze aplikace tohle moje podezření jen prohlubuje a utvrzuje a dovolím si uvést dvě věcí, co mne vadí:

Offline není offline aneb dávejte si pozor na data

Velkou změnu si vývojáři připravili v oblasti oblíbených bodů. V mnoha kategoriích se nezobrazí vestavěný seznam, ale aplikace se připojí na internet  a nabídne tu seznam dle Foursquare, tu dle jiné služby . To přináší pár problémů:
  • vyčerpává se váš datový kredit. V tuzemsku to snad tolik nevadí, ale v zahraničí je někdy každý MB vzácností, s níž není radno plýtvat.
  • v dané kategorii není možné vybrat, co má být výchozím seznamem. Vždy se zobrazí to, co tvůrci Sygic vybrali a vy se musíte pracně ručně přepnout
  • pokud by jste snad chtěli data šetřit a zakážete datové přenosy (vypnete mobilní síť i wifi), tak se nedostanete ani k vestavěným bodům, ale navíc vám aplikace za chvíli spadne (opraveno na konci roku 2015)
A tak se vlastně tvůrcům off-line aplikace podařilo vytvořit on-line aplikaci - to je doopravdy dobrý výkon, nyní stačí, aby si jejich zákazníci uvědomili, že pokud už mají za data platit, není třeba platit za jejich navigaci a mít aktuální tu on line od Google.

Plánování cest

Automatické plánování cest se subjektivně horší a horší. Není nad to, když vás aplikace táhne zcela nesmyslnou dlouhou cestou a nebo naopak vás zavede na úzkou místní komunikaci, když jen o kus dále vede státní silnice. Možná je místní komunikace o kilometr kratší, nicméně zatímco na státní silnici není problém rychlost 100km/h, tak na té místní jsem byl rád za rychlost 30 km-h. Podobných případů přibývá, i když i to je subjektivní pohled.

Žádné komentáře:

Okomentovat